风骚美女

风骚美女Complette SEO Tips and tutorials

Monday, 30 June 2014

Inilah Nama-nama Pakar Di Balik Sukses Tidaknya JOKOWI Dalam Debat Capres

Ilustrasi-Antara
lustrasi/Antara
SOLO – Menjelang debat antar calon presiden yang akan diadakan Minggu (15/6/2014), capres Joko Widodo (Jokowi) berkumpul dengan tim ahli ekonominya di salah satu hotel di Kota Solo.
Hal tersebut dilakukan lantaran waktu persiapan sudah mepet sedangkan Jokowi masih melakukan kampanye di kota kelahirannya.
"Tim kita yang di Jakarta dikumpulkan semuanya di Solo untuk persiapan debat tadi bertemu. Ada 20 orang tadi di hotel. Sudah enggak ada waktu lagi, makanya kumpul di sini," kata Jokowi, Sabtu (14/6/2014).
Capres yang berpasangan dengan Jusuf Kalla tersebut menyiapkan materi tentang masalah-masalah ekonomi dengan timnya.
Dikabarkan, tim ahli Jokowi-JK di bidang ekonomi terdiri dari ahli ekonomi pangan Imam Soegema, ahli ekonomi pembangunan Sri Adiningsih, mantan menteri kehutanan M Prakosa dan ahli politik internasional Rizal Sukma.
Walaupun untuk debat antar presiden besok malam Jokowi  tidak didampingi oleh Jusuf Kalla, Mantan Walikota Kota Solo itu tidak merasa khawatir.
"Ya biasa saja," ucapnya.
Untuk diketahui, debat antar calon presiden Prabowo Subianto dan Joko Widodo akan dilaksanakan Minggu (15/6/2014) pukul 20.00
Ahli ekonomi dari Universitas Brawijaya Professor Ahmad Erani Yustika akan menjadi moderator dalam debat besok malam yang bertemakan pembangunan ekonomi dan kesejahteraan rakyat.

Monday, 14 October 2013

pembahasan optimasi SEO Algoritma google hummingbird terbaru


 percakapan dan pembahasan optimasi SEO Algoritma google hummingbird terbaru

(ASK) Ada yang bisa kasih saran untuk optimasi SEO Algoritma google hummingbird terbaru?

Note:
*Akhir2x ini sepertinya proses index jadi (agak) lambat dan backlink jadi kurang pengaruh rasanya . . .
humming bird katanya mengincar web-web besar dengan trefik tinggi ..
iaa memang web - web besar saya lihat agak menurun, blog biasa naik . . . sosial media dan web portal berita naik posisinya

trus SEO untuk hummingbird ini racikannya condong kemana?
kurang tau persis, pembahasan di grup sebelah juga belum final, masih menunggu. Tiap algoritma baru, posisi blog saya malah naik.
Sepertinya originalitas konten memang memegang peranan penting. Update artikel juga membantu, kalo saya setiap tambah backlink maka tambah posting.
posting artikel 3x sehari yah? Dengan konten yg cukup panjang?

Ane liat beberapa artikel yang nomor 1 sich yang seperti itu

wikipedia aja turun dari tahta nomor 1 biasanya, mungkin algoritma barunya masih belum final yah? agak lompat2x tuuh wikipedia
saya jarang posting, tp emang original. Kira2 aja, kl tambah 10-20 backlink, saya kasih 1 posting, cuma gitu aja.
iaa ane juga gitu, naik traffiknya sich . . . mungkin algo panda di godok lagi sampai step final
kan katanya ganti engine yang baru dengan spare parts yang lama dengan membuang beberapa komponen

(ask) gan klo web baru ane letakin di host yg sama dgn situs yg duplikat n nichenya sama ada pengaruh kgk? mohon masukannya
HummingBird tidak berpengrauh kepada traffic/backlink, klopun traffic/backlink menurun itu dikarenakan alur yang dihasilkan dr 2 hal tersebut kurang relevansi terhadap konten-nya, alhasil si robot memangkas semuanya.

web" yg sy handle justru meningkat 3-5x lipat di sisi traffic dan KW semua meningkat pesat, FYI saja HummingBird itu merubah mindset SERP

ada hal yang perlu diketahui :

*. HummingBird algoritma baru yang merubah pencarian tidak lagi menampilkan based on keyword tapi lebih kepada pharse/setence (kalimat)

*. HummingBird melebur semua aturan page-rank besar = memiliki kesempatan lebih besar, namun saat ini semua page-rank memiliki kesempatan yang sama besar untuk tampil di SERP

*. Backlink yang memiliki page-rank tinggi masih menjadi sebuah nilai untuk menyatakan bahwa site-money rekomen untuk berada di page one

*. Backlink yang berkurang itu disebabkan karena beberapa backlink tidak relevan dengan site-money, walaupun backlink tersebut memiliki page-rank tinggi. Singkatnya, klo site-money masuk dalam kategori food & beverage, tp bakclink dgn PR 9 dr kategori automotive maka akan di pangkas krn tidak ada relevansinya terhadap site-money.

HummingBird sebuah algoritma baru untuk menekankan kepada kita semua untuk menyadarkan konten fresh, natural, dan berkualitas itu lbh penting daripada melakukan off-page, sedangkan update Penguin 2.1 bagian dari finishing algoritma HummingBird

Selama ini, kawasan Asia Regional masih terpatok kepada metode, submit artikel, direktori, Social Bookmarking, dll. Sementara di Eropa sudah mengedepankan konsep dan metode "Content is The King" + On-Page

iaa beberapa hari ini saya juga meneliti hasilnya kurang lebih sama kaya gitu

meningkatkan relavansi on page, content is king, pencarian lebih ke sentance, dan pagerank besar bukan berarti menang di SERP . . . yang terpenting adalah relavansi karena hasil pencarian lebih ke sentance bukan based on keyword (ini yang menyebabkan traffik turun)

cuma yang saya masih belum terlalu paham adalah masalah backlink . . . backlink saya berasal dari pagerank besar tapi tidak relavan namun kenyataannya masih tetap bisa nomor 1

Apakah backlink yang direkomendasikan masih tetap sama dengan peanguin?

utk backlink, masih ttp memiliki score tp hanya link yg relevan, klo sy dr 2010 sudah mengurangi submission fokus ke konten, klo pun perlu sy pk backlink via sos-med namun dari konten dengan anchor text setence

klopun saat ini msh bertengger di on top, kemungkinan bbrp backlink, konten, anchor text yg relevan berada di page" money-site

backlink saya berasal dari pagerank besar tapi tidak relavan namun kenyataannya masih tetap bisa nomor 1."

mungkin dikarenakan belum ada pesaing dari keyword ybs yang mendapatkan keyword dari halaman berpagerank dg relevansi keyword yg tepat.

hmm iaa mungkin karena itu kang
sepertinya masih sedikit pesaingnya

Muhammad Sugih Wicaksono: yup bener banget tuuh anchor text sentence lebih berpengaruh apalagi setelah update panda . . . entah klo hummingbird

sosmed? saya submit berkali2x gak kerasa efeknya . . . masih lebih berasa dari blogpost/bloglink/dofollow comment


percakapan dan pembahasan optimasi SEO Algoritma google hummingbird terbaru
Apa salah racikan?

Sepertinya sudah saatnya lebih fokus ke konten . . . boleh minta tips SEO on page-nya (kalau gak keberatan)?

skrg ribuan backlink tidak lebih ampuh dibanding backlink ber PR ya? .. *keluh*

saya pernah coba ribuan waktu peanguin . . . langsung menghilang dari SERP 2 minggu kemudian

temen sy bikin blognetword dg dummy yg relevan, cepet serp ... gugel galaw ..

faktor kompetitor jg jd pertimbangan, kw agak berat hrs mendapat backlink (kayaknya) dr blog yg relevan & berPR ... sy ada blog nembak kw low competitor, bisa serp wlw backlink bukan dr blog yg topiknya tidak relevan.
intinya, SEO dewasa ini harus rubah mind-set, tdk lagi fokus di off-page, tp lebih ke on-page optimization + quality content

tapi, itu terserah masing" praktisi, klo saya SEO tidak hnya skdr ranking dan traffik tp lbh dari itu (inbound marketing) focus on content buat sy lbh praktis di banding kan hrs submit sana-sini
nah itu dia masalahnya,,,
yang jelas itulah yang akan berguna dan tentunya jos markojos di era panda, penguin, dan hummingbird..

bukankah dari dulu para pakar menyarankan agar melakukan riset keyword dan menganilsanya? entah jumlah pencarian perbulannya, jumlah pesaingnya, hingga sampai menilai pesaing yang ada satu per satu..

rata-rata sih backlink dr situs perawan alias yg jarang dilirik orang malah bagus buat dongkrak serp. Backlink commenting dr blog udah nggak se-efektif sebelumnya.Makanya skr sy eksplorasi terus .. *tukang gali sumur*

 iaa bener tuuh buat low competition masih work backlink yang gak relavan . . . bergantung dari kompetitor

saya pakai blog commenting masih mujarab kok . . . mas broo pake backlink dari blog post yaah?

robot punya rumus tersendiri untuk menentukan hasil,keyword,pr,originalitas,dan beberapa faktor lainnya,,, kalau saya lebih suka kata kunci ekor panjang high competitor

Wednesday, 9 October 2013

How to AddAlexa traffic rank Stats Badge on your Blog and Website

Everyone who has a website or Blog should know about Alexa website.it not just a website.Today Alexa traffic rank is valid measure that count the popularity of each site. Alexa traffic rank is updated daily. Which means you're not to worry about how will my Alexa rank improve and how I can attract advisers and improve my online presence.The value of Alexa traffic ranks is very important as a webmaster.Because advertisers check the Alexa rank of the site before dealing with site.So proceeding good Rank in Alexa is really important as a web site owner.

Alexa Inc provides some Widgets for wbmasters and bloggers. One of these gadgets is Alexa traffic rank badge or rank stats widget.It show the alexa rank of particular site andalexa backlinks.By displaying one stats widgets on your site,You can build trust of advisors also amaze your readers.I have brought some codes of these badges.You can add one of desired Alexa traffic rank badges below to your blog or website.


Small Button  (120 x 65)
<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/Your_site_Address"><script type='text/javascript' src='http://xslt.alexa.com/site_stats/js/t/a?url=Your_site_Address'></script></a>


Regular Button  (120 x 90)

<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/Your_site_Address"><script type='text/javascript' src='http://xslt.alexa.com/site_stats/js/t/b?url=Your_site_Address'></script></a>

Replace Your_site_Address  with your website's or blog's URL.Below is an example code ofAlexa badge.

<a href="http://www.alexa.com/siteinfo/bestlodge.blogspot.com"><script src="/http://xslt.alexa.com/site_stats/js/s/a?url=bestlodge.blogspot.com" type="text/javascript"></script></a>

If you have any question adding Alexa traffic rank on your site ask me below.

What is the Alexa rank of your site? I would like to hear...

How to change Font Size of your blogger blog pages?

How to change Font Size of your blogger blog pages

One considerable aspect of any success blogger is its DESIGN. Template setup,Widget settings and content settings are belonged to Design.Readership and Readability are dominant factors that must have in any site.You know it.Having suitable content width, font size of any blog gives many advantages such as increasing the conversion rate and pageviews per user and also unique page views.

Some users confuse to realize the content of some blogs.Any blog receives the visitors from different of ages.Twenty age visitors can read the content speedily than other readers. Forty age readers get more time to read the content.also some of them aguise pair of spectacles.Sixty age readers get most time to read the articles than other younger readers.most of them ZOOM the web page to read the article clearly.We want all these readers.

READERS ARE THE FOUNDATION OF EXISTENCE OF ANY SITE

In this tutorial you will learn how to change the Font size of your body copy.Font size of your blog is different from each blogs.It is depended on your blog niche,Template/Theme and your writing style.But having undisguised font size is really good for any site.I distinguish that having 16px or more than font size on your site is really good.(16px is equal to 1em),You may think that 16px fonts are big,but it is not.Font Family for "Georgia" and 16px font size is matching for any site.But,don't increase your font size more than your headlines.It will confuse you  and especially your readers.Now let's learn how to change your blogger blog content font size easily.

.....................................................................................................................................

Change the Font size of your blog

.....................................................................................................................................

1. Sign in to your blogger account.
2. Go to your Blogger Dashboard--> Select one blog --> Template -->Edit HTML.
3. Now find body selector code on your template within skin tags.
4. You will be found similar Css code like below.

body{
margin: 0;
font-family: Arial, Helvetica, Georgia, Sans-serif;
font-size: 14px;
text-align: center;
vertical-align: top;
background: #d7d2bc url() top center no-repeat;
color: #212121; }

If you blogger Template has used Variable definitions,codes will like this.

body {
  font: $(body.font);  color: $(body.text.color);
  background: $(body.background);
  padding: 0 $(content.shadow.spread) $(content.shadow.spread) $(content.shadow.spread);
  $(body.background.override)

I will explain you to change font size on these both templates.

As in above first code,If your template has given font size straightly,you can change your blog's font size easily.You just need to replace 14px with any suitable width.It is not inevitable to use the measure as px(Pixels).You can use mm,cm,in,em,pt ...etc some measures too.If you replace 14px with 16px,the whole CSS code will look like this.

body{
margin: 0;
font-family: Georgia,Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 16px;
text-align: center;
vertical-align: top;
background: #d7d2bc url() top center no-repeat;
color: #212121; }

If your blog has used Variables,you must do some changes on variable definitions to adjust the font size.First find the Variable definition on your template.usually it is just under the skintag (<b:skin><![CDATA[/*) on most of blogs.It may difficult you to find out the code on your template.As in above second code,font size shows in  font: $(body.font); code.To get relevant variable of body font,search variable name using Inbuilt searching tool on your template editor.As above example code varable name is body.font.Now you will see similar code like below,


<Group description="Page Text" selector="body">
     <Variable name="body.font" description="Font" type="font"
         default="normal normal 12px Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif" value="normal normal 12px Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif"/>
     <Variable name="body.text.color" description="Text Color" type="color" default="#222222" value="#222222"/>
   </Group>

Now replace your font size to be displayed on the blog instead of red 12px.Don't forget to replace both numbers(Default and Value) with your font size.If you didn't put equal numbers to both positions,it will not work.

5. At last,Save your template.

You're done.If you have any problem changing the font size of your blog,feel free to ask me.Happy Blogging:)

How to Create static pages in Blogger

How to Create static pages in Blogger


What are Blogger static pages?


Blogger allows you to make specific pages like About me,Contact me,Privacy & Terms etc. These pages are Stand-alone pages.You can publish static information on these pages.Static pages are similar to post pages.But There are some differences between post pages and static pages.Static pages are not shown on homepage and not included in Labels.Address of static page is different than usual post pages(Not include the date).It also static pages are not indexed as Archive pages.But Static pages are ranked in Search results highly than some posts.Keyword-rich static pages can rank in higher positions in your search queries.

How to create Static pages?


Step 1 : Sign in to your Blogger account.
Step 2 : Now click on "pages" from the drop down menu near the your blog's title.
Step 3 : Click New page-> Blank page.

Step 4 : Now type your page content from "Compose" mode or edit its content clicking on "HTML" button.

Step 5 : After you add content to page,Click on Preview button to see how it will appear on your blog.


Step 6 : When you finished editing the page,click on Publish button to publicize your static page.
Step 7 : Now you have three options to link your static page on your blog.

  1. Keep your page link on the top of blog as a navigation menu.- Top tabs
  2. Add page's link on your sidebar as a vertical menu link- Side links
  3. Hide your page from blog.You can link that page manually on your Template/Menu bar.-Don't show

Step 8 : After you set the page link on your blog,click on "Save arrangements" button.

You're done.If you want to edit your page content again,click on "Edit" link bottom of your page title.Then edit your page content and after that click on "Update" button.

If you want another static page for your blog,repeat above steps.that's all.If you have any problem with creating new static page,feel free to ask from commenting section in below.

How To Add Horizontal menu bar for Blogger

How To Add Horizontal menu bar for Blogger

Step 1:  Sign in to your Blogger account.
Step 2:  From Blogger Dashboard,go to Layout.
Step 3:  Now click on "Add Gadget" link and find HTML/JavaScript element on the pop up window.
Step 4:  Paste below codes on your "HTML/JavaScript" element and make below changes on the given codes.

<style>
#hrnav05 {
list-style-type:none;
padding:0px;
margin:0px;
font-family:Helvetica,Arial,'DejaVu Sans','Liberation Sans',Freesans,sans-serif;
font-size:18px;
}
#hrnav05 li {
display:inline;
float:left;
margin:0px;
}
#hrnav05 li a {
color:#EDEA3B;
padding:11px;
text-decoration:none;
text-transform:capitalize;
background:#B7B7B7;
border-style:solid;
border-color:transparent;
border-width:3px;
-moz-transition:all 250ms ease-out;
-webkit-transition:all 250ms ease-out;
-o-transition:all 250ms ease-out;
transition:all 250ms ease-out;
}
#hrnav05 li a:hover {
color:#B20000;
border-style:solid;
border-color:#B0B0B0;
box-shadow:inset 0px 0px 8px 10px #ccc;
-moz-transition:all .3s ease-in ;
-webkit-transition:all .3s ease-in ;
-o-transition:all .3s ease-in ;
transition:all .3s ease-in ;
}
</style>
<br/>
<div id="hrnav05">
<ul>
<li><a href="#">Home</a></li>
<li><a href="#">Products</a></li>
<li><a href="#">Currency converter</a></li>
<li><a href="#">Our Group</a></li>
<li><a href="#">Blog</a></li>
<li><a href="#">Contact</a></li>
</ul>


- Replace red color  with your target Urls such as your blog pages,specific posts or labels.
- Type the titles/names of your target Urls.

Step 5: Now Save your HTML/JavaScript.

..............................................................................................................................
More Information about customization
...............................................................................................................................

This navigation widget has been used hovering effects.You can change the default background color replacing the color name or hexadecimal number instead of #B7B7B7 .Also do same thing to the text color (color:#EDEA3B; ).You can change the both default and hovering effects.If you need any help,do comment in below.Happy blogging :)

Tuesday, 8 October 2013

High Page Rank Directory Submission List 2013

High Page Rank Directory Submission List 2013


www.dmoz.org
www.lii.org
www.searchsight.com
www.illumirate.com
www.jayde.com
www.yeandi.com
www.netinsert.com
www.onemission.com
www.arakne-links.com
www.xtlinks.com
www.directory.ldmstudio.com
www.somuch.com
www.busybits.com
www.directory.r-tt.com
www.searchwiz.org
www.itzalist.com
www.onebigindex.com
www.linksvalley.com
www.makisearch.com
www.directory.tm4b.com
www.topsiteswebdirectory.com
www.uuiq.com
www.inter-directory.info
www.kingoftheweb.net
www.favouritelink.com
www.kazancity.ruen
www.infozed.com
www.royal-island.com
www.webmarketingindia.net
www.multistartpage.com
www.adlabors.com
www.theworldguru.com
www.onewayweblinking.com

www.hoodia-maxx.info
www.trusted-directory.com
www.greenprofs.com
www.intelseek.com
www.worldsiteindex.com
www.webworldindex.com
www.webnetclick.com
www.freecomplex.com
www.webdirectory77.com
www.open-directories.com
www.pluslink.info
www.web-directory.org.uk
www.ad-plus.biz
www.gooddirectory.net
www.onewaylinkfree.com
www.myforumdirectory.com
www.freeweburl.co.cc
www.prolinkdirectory.com
www.helpmefind.eu
www.directory.amfibi.com
www.seocourt.com
www.searchwiz.com
www.directory.squidlink.com
www.xewb.com
www.xoron.com
www.a1webdirectory.org
www.aaawebdirectory.com
www.abcdirectory.org
www.addsitelink.com
www.directory5000.com
www.dramba.com
www.freewd.org
www.ondir.com
www.seemous.com
www.addlinksfree.com
www.addsitefree.com
www.allworldlinks.com
www.dotsplace.net
www.enai10.com
www.esgsite.com
www.etalii.info
www.exospy.com
directory.ezinfo.org
www.findsome.info
www.foreverlinks.info
www.freebiesarchive.com
www.free2find.info
www.free-online-directory.info
www.freelistingdirectory.info
www.freeonedirectory.com
www.freeweblinkdirectory.info
www.freewebsitedirectories.com
www.free-social-media-directory.com
www.halfwaymag.com
www.free-web-directory-link.com
www.stonever.com
www.thefreelight.com
www.business-graces.com
www.scrapbookfl.com
www.twitt-err.com
www.aimsoftinc.com
www.bumet.org
www.oreinfo.net
www.e-prasa.info
www.porpiez.com
www.fbweb.info
www.glweb.org
www.afreegallery.com
www.globalsante.org
www.vde-americas.com
www.submitspot.info
www.skvosas.info
www.emarketinglists.info
www.goexporters.com
www.king-pepper.biz
www.bitmakergroup.biz
www.newtalks.org
www.emarketingexcellence.info
www.fragnet.info
www.businesswebdirectory.co.in
www.websiterankingdirectory.in
www.profit-time.info
www.californiagreenstimulus.com
www.web-directory-wiki.com
www.uscloud-directory.info
www.theblogsite.info
www.galeriavv.com
www.freeb2b.info
www.directoryofunitedstates.info
www.artchange.info
www.50classics.com
www.l6m.info
www.doun.info
www.profitforgood.info
www.businessobjectsutilities.com
www.htcompanies.net
www.iphonewikiserver.com
www.aimhigh4success.net
www.acex.biz
www.justsayknow.info
www.a1computer.org
www.tucamppr.net
www.teadesign.net
www.nzdi.info
www.ben-design.info
www.thepeacocks.us
www.freedirectoryunitedstates.info
www.unitedstateslistingdirectory.info
www.cslpress.com
www.mrh-t.com
www.noble-services.com
www.nfcusa.org
www.bgexpert.org
www.ieae.org
www.futuredes.com
www.armantinigroup.com
www.aronique.com
www.beforeidie.co
www.c-sane.com
www.freemobiledirectories.info
www.junoracingusa.com
www.usaroad.com
www.internet-tactics.com
www.elivecontact.com
www.jsjacobs.com
www.directory-list.net
www.technologysystem.info
www.smallvillenet.org
www.iresmarche.net
www.888ball.net
www.solit24.com
www.5stardirectory.com
www.thisismagazine.com
www.24x7webdirectory.com
www.aksharwebdirectory.com
www.freewebsitedirectorylink.com
www.freedirectoryshop.com
www.freedirectorystore.com
www.onlinedirectoryshop.com
www.freewebdirectory24x7.com
www.directory24x7store.com
www.addurl24x7.com
www.freewebdirectorytweets.com
www.freemobiledirectories.us
www.freeseo24x7.info

Approved Article Submission Sites 2013

Approved Article Submission Sites : October 2013

click4article.com
add2articles.com
eonlinearticles.com
click2article.com
add2articles.info
eonlinearticles.info
click2article.info
articlechoice.com
articlebids.com
uniarticle.com
mdarticles.com
articlestudios.com
bokaroads.com
amazines.com
goarticles.com
articlebiz.com
ArticlesNatch.com
24-7articles.co.uk
searcharticles.net
articlecity.com
webrickco.com
directory.candomultimedia.com
howtoadvice.com
articletycoon.com
articlesprey.com
goodposts.com
smashuparticles.com
tuneinarticles.com
chainarticles.com
articleritz.com
artipot.com
fourpxarticles.com
articlesbase.com
articlerich.com
articletrader.com
bestfreearticlemarketing.com
moneyandfun100.com
article.speedykangaroo.com
snesjpr.org
journal.smart-environment.org/article/category.php?id=47
articleblast.com
freewebdirectorylists.blogspot.com
write2article.info
selfseo.info
articles.cofares.net
articlebrown.com
holivine.com
uswebpros.com
pubarticles.com
freearticledirectoryonline.net
hisup.com
nippomac.info
hubpages.info
isnare.info
articleclick.info
excellentguide.info
ab-articles.com
articles.org
xgbook.com
topauth.com
earticlesonline.com
articlepool.info/webzine/
articlegenerator.gratisrecursos.info
 

Top 50 Social Bookmarking Submission sites 2013


klorofil.co.id
urlbind.info
bankingfo.com
ivans.me
zeqh.com
are-forum.info
freebookmarking.com
adsonly.in
submit-seo.com
listnews.info
recyclespot.net
socialbookmarkcafe.com
bestsocialbookmark.com
1000question.com
tattoo-ego.com
ctctrade.com
powerofinfographics.com
ebi-hotel.com
nextgenstreetlight.com
offpistjon.com
nurseconnectsoftware.com
didcodyscore.com

collegeadmissionnews.com
scienceskillsmatch.com
solidealfr.com
stictactest.com
legal-mentoring.com
mak-torun.com
boxwoodproducts.com
hang-bag.info
webdet.info
drjwg-mn.info
terredenergies.info
poirrier.info
onwardstudio.info
traversoandpartners.info
columbialabels.info
leilasadeghi.info
autoanttila.info
buyyoutubeviews1.com
seowork4u.comsb
qualitylinkindex.com
ranknindex.com
rankedhappy.com
rankquicky.com
rankednatural.com
searchrankup.com
seoindexking.com
seowonderfly.com
happylinking.com
indexrankable.com
indexedlink.com
indexedrank.com
indexedmarks.com
thebookmarkexpress.info
aufaitme.com
greatbookmarks.info
yasnib.com